TOP

Επιτυχής Σύνδεση!

Σημείωση

Η κατηγοριοποίηση των προϊόντων είναι ενδεικτική, συνδέεται με τα περιεχόμενα συστατικά των προϊόντων και προκύπτει από τους ισχύοντες ισχυρισμούς υγείας και διατροφής για τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής. Η κατηγοριοποίηση δεν αφορά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πρόληψης ή αγωγής ανθρώπινης νόσου.

X

Σημείωση

Η κατηγοριοποίηση των προϊόντων είναι ενδεικτική, συνδέεται με τα περιεχόμενα συστατικά των προϊόντων και προκύπτει από τους ισχύοντες ισχυρισμούς υγείας και διατροφής για τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής. Η κατηγοριοποίηση δεν αφορά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πρόληψης ή αγωγής ανθρώπινης νόσου.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ISOPLUS
      Δεv βρέθηκαν
      αποτελέσματα
      Πως ξεχωρίζει μία επιχείρηση στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των αυριανών στελεχών της;

      Η Γενική Διευθύντρια της ISOPLUS, Ηρώ Κουμάκη, μιλάει για τον ρόλο και το επάγγελμά της, για τη πετυχημένη στρατηγική των δραστηριοτήτων της εταιρείας και συμβουλεύει τα νέα στελέχη που επιθυμούν να διακριθούν στον χώρο των επιχειρήσεων.

       

      •  Η ISOPLUS δραστηριοποιείται σε ένα πεδίο με έντονο ανταγωνισμό. Ποιο είναι το «μυστικό» για να ξεχωρίσει μια επιχείρηση μέσα σε αυτό το περιβάλλον;

      Πρέπει να ακούς την αγορά, να διαβάζεις και να παρακολουθείς! Να έχεις δυνατούς συνεργάτες δίπλα σου που αποκωδικοποιούν και σου επικοινωνούν τα σωστά μηνύματα. Μόνο έτσι μπορείς να δεις τα πράγματα από το σωστό πρίσμα, και να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.

      Για μία επιχείρηση είναι σημαντικό επίσης να μη μένει στάσιμη! Πρέπει να προχωράει μπροστά, να επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη, να είναι διατεθειμένη να εξελιχθεί και να προσαρμοστεί, αλλά και να πάρει δύσκολες αποφάσεις, και να ανοίξει καινούρια μονοπάτια εάν χρειαστεί.

      Στην αγορά πρέπει να είσαι σταθερός, ειλικρινής, αλλά παράλληλα ευέλικτος και γρήγορος όταν χρειάζεται!

      Όταν ξέρεις που θέλεις να πας σαν οργανισμός, θα βρεις τον τρόπο να το κάνεις!

       

      •  Πόσες ώρες δουλεύει μια Γενική Διευθύντρια;

      Δεν νομίζω ότι υπάρχει ωράριο σε αυτή τη δουλειά. Όσες ώρες χρειαστεί, και όποτε χρειαστεί, για να δουλέψει σωστά ο οργανισμός. To get the job done, όπως συνηθίζω να λέω.

      Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως σίγουρα δεν είναι η επίλυση προβλημάτων ή η λήψη αποφάσεων, αλλά η διαχείριση των ομάδων και των ανθρώπων. Ειδικά η ανάπτυξη των ανθρώπων (ειδικότερα νέων στελεχών) ήταν πάντα κάτι στο οποίο έδινα ιδιαίτερη σημασία. Ίσως αυτό έρχεται και ως αποτέλεσμα της υποστήριξης και εκπαίδευσης που είχα λάβει και εγώ η ίδια από την μέντορα και CFO του ομίλου στην πρώτη μου εργασία στη Μ. Βρετανία. Δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το να μοιράζεσαι τη γνώση και την εμπειρία με νέους ανθρώπους, αλλά και να τους καθοδηγείς πώς να μάθουν και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες (ακόμα και με τον δύσκολο τρόπο πολλές φορές).

      Επίσης σημαντικό όμως στην θέση που βρίσκομαι είναι και το να περιστοιχίζεσαι και από μία πολύ δυνατή ομάδα συνεργατών! Μόνο έτσι μπορείς να διαμοιράσεις σωστά αρμοδιότητες και να έχεις εμπιστοσύνη στα μέλη της ομάδας σου ότι θα φέρουν επιτυχώς εις πέρας τα project που διαχειρίζονται. Άλλωστε, αυτό δημιουργεί και ένα πολύ πιο ευχάριστο και θετικό εργασιακό περιβάλλον. Μου αρέσει να μπαίνω στο γραφείο, να βλέπω τους συνεργάτες μου και να χαμογελάω…ό,τι κι αν μου επιφυλάσσει η ημέρα!

      Στο τέλος της ημέρας πάντως, το σημαντικό είναι να κοιμάσαι καλά το βράδυ (όσες ώρες κι αν είναι αυτές) γνωρίζοντας ότι έχεις δώσει τον καλύτερό σου εαυτό.

       

      •  Υπάρχουν διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στον τρόπο που διοικούν μια εταιρία;

      Κατά βάση όχι. Η διοίκηση μίας εταιρείας έγκειται στις ικανότητες ενός στελέχους και όχι στο φύλο του. Στο κατά πόσο μπορεί να δει τη μεγάλη εικόνα, να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τμήματος, να είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να οραματιστεί το αύριο. Ίσως ένα στοιχείο που θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε είναι ότι συνήθως οι γυναίκες εκ φύσεως έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση, και αυτό τις βοηθάει να κατανοούν καλύτερα τις ανάγκες των άλλων.

       

      •   Αν αύριο το πρωί κάνατε προσλήψεις στην εταιρία σας, ποια θα ήταν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα αναζητούσατε περισσότερο στους υποψηφίους;

      Ownership!!! Ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι! Στις ημέρες μας είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν την συνολική ευθύνη της θέσης και των πράξεών τους.

      Ειλικρίνεια, όρεξη για δουλειά & δημιουργία, συνεργατικότητα, willingness to learn and shine!

       

      •   Ποια θεωρείτε ότι είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και εφόδια που πρέπει να διαθέτει μια γυναίκα ώστε να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στο χώρο των επιχειρήσεων;

      Για να πετύχει κάποιος, αρχικά δεν πρέπει να κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα σε φύλο ή σε χρώμα, αλλά να εστιάζει σε ότι είναι σημαντικό. Το να θεωρείς ότι είσαι σε μειονεκτική θέση επειδή είσαι γυναίκα είναι σίγουρα το πρώτο λάθος. Γιατί οι υπόλοιποι θα σε κρίνουν για την απόδοσή σου, και όχι για το φύλο σου.

      Για να έχει λοιπόν κάποιος μία επιτυχημένη πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων, θεωρώ ότι αρχικά πρέπει να έχει υπευθυνότητα και ευθύνη για ότι κάνει, από την πρώτη ημέρα. Η ανάληψη ευθυνών είναι θέμα χαρακτήρα και όχι εμπειρίας, άρα είναι και κάτι που μπορεί να διακρίνεις πολύ νωρίς σε ένα στέλεχος.

      Προσήλωση σε αυτό που κάνεις και δέσμευση. Δέσμευση στους δικούς σου στόχους, τους στόχους της ομάδας και της εταιρείας.

      Διαρκής μάθηση και όρεξη για δουλειά! Να ακούς και να μαθαίνεις συνέχεια. Πιστεύω ακράδαντα ότι έχουμε κάτι να πάρουμε από όλους τους ανθρώπους που συναντάμε και συνεργαζόμαστε, σε κάθε στάδιο της καριέρας μας.

      Και τέλος όραμα – να μπορείς να δεις που θες να πας, εσύ και η ομάδα σου, και να μπορείς να τους οδηγήσεις εκεί!

       

      •   Τι θα συμβουλεύατε μία νεαρή γυναίκα, που ξεκινά τώρα την επαγγελματική της πορεία;

      Να είναι δυνατή, αποφασισμένη, να ξέρει τι θέλει και να το κυνηγήσει.

      Για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να πετύχεις, πρέπει πρώτα από όλα να επιλέξεις ένα επάγγελμα που αγαπάς και που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου. Μόνο αν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, μπορείς να είσαι προσηλωμένος.

      Επίσης, αυτό που αναφέρω παραπάνω, δηλαδή να μην πιστέψει ποτέ ότι η γυναικεία φύση της είναι αδυναμία. Το αντίθετο. Της χαρίζει μία έμφυτη συναισθηματική ευφυία που μπορεί να χρησιμοποιήσει προς όφελος δικό της αλλά και του οργανισμού για τον οποίο εργάζεται.

      Να θέτει στόχους, ρεαλιστικούς και προσεγγίσιμους βραχυπρόθεσμα, μεγαλεπήβολους μακροπρόθεσμα. Να πιστεύει στον εαυτό της, να δουλεύει σκληρά για να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη, και να μην ξεχνάει να παίρνει λίγο χρόνο για να μαθαίνει από τα λάθη της. Και ποτέ να μη χάνει την ακεραιότητά της, και να μην συμβιβάζει την ηθική, τις αρχές και τις αξίες της!