TOP

Επιτυχής Σύνδεση!

Σημείωση

Η κατηγοριοποίηση των προϊόντων είναι ενδεικτική, συνδέεται με τα περιεχόμενα συστατικά των προϊόντων και προκύπτει από τους ισχύοντες ισχυρισμούς υγείας και διατροφής για τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής. Η κατηγοριοποίηση δεν αφορά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πρόληψης ή αγωγής ανθρώπινης νόσου.

X

Σημείωση

Η κατηγοριοποίηση των προϊόντων είναι ενδεικτική, συνδέεται με τα περιεχόμενα συστατικά των προϊόντων και προκύπτει από τους ισχύοντες ισχυρισμούς υγείας και διατροφής για τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής. Η κατηγοριοποίηση δεν αφορά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πρόληψης ή αγωγής ανθρώπινης νόσου.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ISOPLUS
      Δεv βρέθηκαν
      αποτελέσματα
      Οδηγός Διακοπών από το Α στο Ω μέρος 3

      Τσιμπήματα

      Αν το τσίμπημα είναι από μέλισσα ή σφήκα θα δείτε το κεντρί, που πρέπει να αφαιρέσετε με ένα τσιμπιδάκι ή μια καρφίτσα που έχετε «κάψει» πριν. Προσέξτε μόνο να μην το πιέσετε, γιατί θα μπει πιο μέσα και θα απελευθερώσει περισσότερο δηλητήριο στην πληγή, μεγαλώνοντας τον πόνο. Για να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα και το κάψιμο, τοποθετήστε κρύες κομπρέσες, πάγο τυλιγμένο σε πετσέτα ή οτιδήποτε έχετε παγωμένο (ακόμα κι ένα κουτάκι αναψυκτικού) πάνω στο τσίμπημα. Κρέμα κορτιζόνης βοηθάει πολύ. 
      Αν σας τσίμπησε τσούχτρα, ξεπλύντε το σημείο με θαλασσινό νερό, για να φύγουν τυχόν υπολείμματα της τσούχτρας, αλλά όχι με γυμνά χέρια, γιατί θα κολλήσουν και σε αυτά. Αν δεν έχετε άλλο τρόπο, γεμίστε τη χούφτα σας με άμμο και τρίψτε την περιοχή.  Βάλτε κρέμα κορτιζόνης. Για τον πόνο χρησιμοποιήστε πάγο τυλιγμένο σε πετσέτα. Τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι τα πιο απλά, χωρίς όμως να παύουν να είναι ενοχλητικά. Μια ειδική αλοιφή ή ένα στικ από το φαρμακείο αρκούν. 
      Για όλα τα τσιμπήματα όμως χρειάζεται προσοχή. Αν παρουσιαστεί δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο ή κάποιο άλλο σύμπτωμα αλλεργίας, οδηγείστε τον παθόντα σε γιατρό ή νοσοκομείο, αφού πρώτα πιεί ένα χάπι κορτιζόνης κι ένα αντιισταμινικό.  
      Πατήσατε αχινό; Σκεφτείτε θετικά: Αυτό σημαίνει ότι η παραλία που κολυμπάτε έχει καθαρά νερά.  Το τσίμπημα προκαλεί έντονο πόνο, κοκκινίλα και πρήξιμο, το οποίο υποχωρεί συνήθως μέσα σε μια μέρα. Οπλιστείτε με υπομονή. Πρέπει να βγάλετε όσα περισσότερα αγκάθια μπορείτε. Αρχίστε καθαρίζοντας την περιοχή με λίγο ζεστό νερό ή καθαρίστε την με αντισηπτικό αν είναι διαθέσιμο και τοποθετείστε κρέμα κορτιζόνης. Με ένα καθαρό τσιμπιδάκι, προσπαθήστε να τα  βγάλετε ένα ένα. Αποφύγετε όμως το υπερβολικό «σκάλισμα» της περιοχής. Αν μείνουν κάποια αγκάθια μην ανησυχείτε. Θα φύγουν σιγά σιγά μόνα τους. Αν τα αγκάθια είναι πολλά ή τα συμπτώματα πιο σοβαρά, απευθυνθείτε σε νοσοκομείο. Εκεί έχουν τα κατάλληλα εργαλεία για να σας απαλλάξουν από όλα τα αγκάθια.

      Υπακτικά
      Είναι πιθανόν στις διακοπές σας να εμφανιστεί δυσκοιλιότητα, ακόμα κι αν δεν έχετε πρόβλημα. Αυτό μπορεί να συμβεί για πρακτικούς (έλλειψη χρόνου ή κακές ή ακατάλληλες συνθήκες στις τουαλέτες) ή ψυχολογικούς λόγους (αλλαγή περιβάλλοντος, χρόνος προσαρμογής).  Η δυσκοιλιότητα που εμφανίζεται στις διακοπές είναι, σχεδόν πάντα, περιστασιακή. Η κατανάλωση αρκετών υγρών, και ειδικά νερού, είναι σημαντική. Η αυξημένη πρόσληψη υγρών συνιστάται για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, αλλά όταν αυτή έχει εγκατασταθεί δεν ανακουφίζει ιδιαίτερα, εκτός αν συνυπάρχει κάποια αφυδάτωση. Ο σίγουρος και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της περιστασιακής δυσκοιλιότητας είναι τα υπακτικά, που διατίθενται από το φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μέσω της τροφής ή εναλλακτικά με ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής.

      Φαρμακείο διακοπών
      Για να μπορέσετε να προσφέρετε σωστά Πρώτες Βοήθειες στα βασικά, θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα στοιχειωδώς οργανωμένο φαρμακείο. Αυτό πρέπει να βρίσκεται σε ειδικό τσαντάκι και να μη μένει σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία. Επομένως, πρέπει να το μεταφέρετε στην τσάντα θαλάσσης και να μην το αφήνετε στο αυτοκίνητο. Τι πρέπει να περιλαμβάνει;  Ένα αντισηπτικό ιωδιούχου ποβιδόνης, μικρό μπουκάλι, για την απολύμανση των μικροτραυμάτων, αποστειρωμένες γάζες, λευκοπλάστ και  τραυμαπλάστ σε διάφορα μεγέθη, μια κρέμα κορτιζόνης και μια αντιβιοτικού, απλά αντιπυρετικά/παυσίπονα, χάπια κορτιζόνης, χάπια αντιισταμινικά, τσιμπιδάκι, ψαλιδάκι και ελαστικό επίδεσμο. Όλα αυτά καταλαμβάνουν μικρό όγκο, είναι ελαφριά και πολύ χρήσιμα…

      Ψείρες
      Είναι πολλοί αυτοί που είχαν την εμπειρία ψείρας τον Αύγουστο. Εμφανίζονται συχνότερα σε παιδιά που φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις, νηπιαγωγεία και σταθμούς. Τα σημεία τα οποία πρέπει να ελέγξετε αν το παιδί παραπονεθεί για φαγούρα ή ξύνεται επίμονα, είναι κυρίως το τριχωτό της κεφαλής στον σβέρκο και πίσω από τα αυτιά.

      Ωτίτιδα κολυμβητή
      Εξωτερική ωτίτιδα είναι η μόλυνση του δέρματος στο κανάλι του εξωτερικού αυτιού. Λέγεται και «αυτί του κολυμβητή», γιατί το παθαίνουν πολύ συχνά οι κολυμβητές όπως και τα παιδάκια, το καλοκαίρι που περνούν αρκετή ώρα στη θάλασσα ή την πισίνα. Το πιο συχνό σύμπτωμα είναι ο πόνος στο αυτί. Μπορεί το παιδί να παραπονιέται ότι θέλει να ξύνει το αυτί του ή να νιώθει κάψιμο. Πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό και να έχετε υπόψη ότι για μερικές μέρες πρέπει να αποφεύγετε να βρέξετε την περιοχή (στο λούσιμο ή τη θάλασσα) ή έστω πρέπει να προστατεύετε το αυτί του με κάποιο τρόπο.

      Χυμοί φρούτων
      Ονειρεμένοι δροσεροί χυμοί φρούτων με άφθονα παγάκια. Ίσως το καλύτερο ποτό του καλοκαιριού. Πλούσιο σε βιταμίνες, δροσερό και πολύ νόστιμο. Ωστόσο, δυο είναι οι χρήσιμες παρατηρήσεις για τους φυσικούς χυμούς. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη δίψα ή στη διάρκεια της άθλησης. Η υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες επιβραδύνει την απορρόφηση του νερού και επιβαρύνει τη δίψα. Μόνο με αραίωση 1:1 με νερό, παύει να υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Επίσης, χυμοί από πορτοκάλι, μήλο ή γκρέιπφρουτ δεν πρέπει να καταναλώνονται από όσους ακολουθούν κάποια σοβαρή φαρμακευτική αγωγή, εκτός αν απέχουν τουλάχιστον δυο ώρες από τη λήψη των φαρμάκων.