TOP

Επιτυχής Σύνδεση!

Σημείωση

Η κατηγοριοποίηση των προϊόντων είναι ενδεικτική, συνδέεται με τα περιεχόμενα συστατικά των προϊόντων και προκύπτει από τους ισχύοντες ισχυρισμούς υγείας και διατροφής για τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής. Η κατηγοριοποίηση δεν αφορά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πρόληψης ή αγωγής ανθρώπινης νόσου.

X

Σημείωση

Η κατηγοριοποίηση των προϊόντων είναι ενδεικτική, συνδέεται με τα περιεχόμενα συστατικά των προϊόντων και προκύπτει από τους ισχύοντες ισχυρισμούς υγείας και διατροφής για τα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής. Η κατηγοριοποίηση δεν αφορά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο πρόληψης ή αγωγής ανθρώπινης νόσου.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
    ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ISOPLUS
      Δεv βρέθηκαν
      αποτελέσματα
      Οδηγός Διακοπών από το Α στο Ω μέρος 1

      Μη σας κουράζουν οι στατιστικές και τα απειλητικά διαγγέλματα για τους περιβόητους κινδύνους του καλοκαιριού. Άλλωστε, αν παίρναμε πολύ σοβαρά όλα αυτά, θα έπρεπε να πιστέψουμε ότι το πιο επικίνδυνο μέρος για έναν άνθρωπο είναι το κρεβάτι, γιατί οι 9 στους 10 εκεί εγκαταλείπουν τα εγκόσμια.  Συνήθως οι καλοκαιρινές διακοπές χαλάνε από μικροπράγματα. Σας δίνουμε μια συλλογή από αυτά, ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε ώστε όλα να εξελιχθούν όπως τα θέλετε και τα ονειρεύεστε...

      Αντηλιακό με SPF και PPD
      Τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με όσα γνωρίζαμε! Η αυξανόμενη χρήση των αντηλιακών οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκδοση Σύστασης (2006/647/EC) για την προστασία των καταναλωτών από το σύνολο της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας Α και Β (UVA και UVB). Εκτός από τον δείκτη SPF (Sun Protection Factor) λοιπόν, που είναι ο δείκτης προστασίας ενάντια μόνο στην UVB ακτινοβολία, τα αντηλιακά θα πρέπει πλέον να αναφέρουν και τον δείκτη PPD (Persistent Pigment Darkening) που αφορά στην προστασία από την UVA!


      Η συνιστώμενη αναλογία μεταξύ της προστασίας από τις ακτίνες UVB (SPF) προς την προστασία από τις ακτίνες UVA ( PPD), είναι ίση ή μικρότερη του 3 (SPF/PPD ≤ 3). Όταν αυτή η σχέση δεν τηρείται, το προϊόν δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως αντηλιακό. Επισημαίνεται, ακόμα, η σημασία της εφαρμογής σωστής ποσότητας αντηλιακού, για να επιτυγχάνεται κάθε φορά η αναγραφόμενη στη συσκευασία προστασία. Για τη σωστή προστασία, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ποσότητες παρόμοιες με εκείνες των επιστημονικών δοκιμών (2mg/τετρ. εκατ. δέρματος) ή 6 κουταλιές του γλυκού (περίπου 30 ml) για το σώμα ενός μέσου ενήλικου ατόμου! Επομένως, μια συνήθης συσκευασία π.χ. 100ml επαρκεί για 3-4 εφαρμογές και όχι για το …μισό καλοκαίρι. Κι επειδή, όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά είναι μάλλον ανεφάρμοστα, μη δίνετε υπερβολική σημασία. Μην αφήσετε την επιστήμη να καταστρέψει το καλοκαίρι σας! Φροντίστε απλώς να αποφεύγετε το ηλιακό έγκαυμα, με σταδιακή έκθεση στον ήλιο.

      Βαρκάδα
      Σε πολλές οργανωμένες παραλίες υπάρχει η δυνατότητα θαλάσσιων σπορ. Για τους ανειδίκευτους, μια μικρή βάρκα, το θαλάσσιο ποδήλατο ή κάτι παρεμφερές, αποτελεί την κλασική επιλογή, αφού προσφέρονται χωρίς την καθοδήγηση ειδικού και χωρίς συνοδεία. Η πρώτη σκέψη είναι ότι με τέτοια μέσα δεν απομακρυνόμαστε από την ακτή ούτε βεβαίως κινούμαστε ανάμεσα στα …κεφάλια των λουομένων. Εκτός από την απομάκρυνση, υπάρχει πάντα και η επιστροφή, τα θαλάσσια ρεύματα ή ένα ξαφνικό κύμα που μπορούν να αλλάξουν τη ροή μιας μικρής και αθώας βόλτας. Προσέχουμε επίσης να μην κινούμαστε σε σημεία που διασχίζουν πλοία ή μικρότερα σκάφη. Στη διάρκεια της βόλτας το καπέλο και ένα μακό μπλουζάκι που το βρέχουμε συχνά, είναι απαραίτητα.

      Γαστρεντερίτιδα
      Η γαστρεντερίτιδα ή τροφική δηλητηρίαση εμφανίζεται ξαφνικά,  με πόνο στην κοιλιά και ναυτία, εμετούς, διάρροια και, ενδεχομένως, πυρετό, πονοκέφαλο, αδυναμία, εξάντληση, ανορεξία. Χρειάζεται κάποια προσοχή, κυρίως λόγω της αφυδάτωσης που μπορεί να προκαλέσει η απώλεια πολλών υγρών. Η γαστρεντερίτιδα, τις περισσότερες φορές κάνει τον κύκλο της και υποχωρεί, χωρίς ειδική θεραπεία. Ένα 24ωρο απόλυτης δίαιτας (μόνο υγρά, νερό, τσάι ή κόκα κόλα) βοηθάει δραστικά. Το επόμενο 24ωρο επιτρέπονται ρύζι, λαπάς, μακαρόνια σκέτα. Αν όμως η γαστρεντερίτιδα εμφανιστεί σε μικρά παιδιά ή μωρά ή επιμένει  περισσότερο από 2-3 ημέρες, η ιατρική συμβουλή είναι απαραίτητη. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε χώρες πιο κοντά στον Ισημερινό, ενημερωθείτε για τη διάρροια των ταξιδιωτών.

      Δέρμα ταλαιπωρημένο
      Το καλοκαίρι είναι η εποχή που το δέρμα χρειάζεται συστηματική περιποίηση, αφού αντιμετωπίζει ζέστη, ιδρώτα, ήλιο και θάλασσα. Αποφύγετε τα βαριά και πολλά καλλυντικά. Το πρώτο που χρειάζεται είναι να πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και κάποιο καθαριστικό προσώπου ή ένα γαλάκτωμα καθαρισμού, αν είναι ξηρό. Αμέσως μετά, η ενυδατική κρέμα που πρέπει να μπαίνει πρωί και βράδυ. Ένα προϊόν after sun, ιδιαίτερα με αλόη, είναι σημαντικό μετά το μπάνιο, για το πρόσωπο και το σώμα, καθώς ανακουφίζει και ενυδατώνει την επιδερμίδα.

      Ερεθισμένα μάτια
      Η συνηθέστερη αιτία για τα «κόκκινα μάτια» είναι μια λοίμωξη που λέγεται επιπεφυκίτιδα. Το ένα ή και τα δυο μάτια είναι κόκκινα και έχουν φαγούρα. Μπορεί να υπάρχει επίσης θολή όραση, ευαισθησία στο φως και αίσθημα ότι υπάρχει άμμος στο μάτι. Αν υπάρχει έκκριμα, σχηματίζει τσίμπλες στον ύπνο. Ένα αντιβιοτικό κολλύριο βοηθάει πολύ. Επισκεφθείτε ένα φαρμακείο.

      Ζώα στις παραλίες
      Οι σκύλοι έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν την παραλία μαζί με τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο, τα σκυλιά πρέπει να βρίσκονται με λουρί ή να είναι ελεγχόμενα, δίπλα στον κάτοχό τους, σε όλους τους δημόσιους χώρους, χωρίς να δημιουργούν φασαρία. Μαζεύουμε αμέσως τα περιττώματα του σκύλου μας. Εκτός από πράξη σεβασμού προς τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον, είναι και απαίτηση από τον νόμο. Να θυμάστε ότι ο ήλιος δεν κάνει καλό στον σκύλο σας. Προβλέψτε οπωσδήποτε μία σκιερή θέση, κάτω από την ομπρέλα ή αλλού, καθώς και ένα μπολάκι με κρύο νερό.

      Ηλιακά εγκαύματα
      Τα συμπτώματα του ηλιακού εγκαύματος εμφανίζονται συνήθως μερικές ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο και περιλαμβάνουν πόνο, κοκκινίλα, πρήξιμο και, σε σοβαρότερες περιπτώσεις, φυσαλίδες. Κάντε ένα κρύο ντους. Μη σπάτε τις φυσαλίδες που περιέχουν υγρό. Αν σπάσουν από μόνες τους, τοποθετείστε τοπικά μια κρέμα κορτιζόνης με αντιβιοτικό. Για τον πόνο χρησιμοποιείστε ασπιρίνη. Βοηθάει πολλαπλά στο ηλιακό έγκαυμα. Αν νιώθετε αδυναμία, ιδιαιτέρως αν το έγκαυμα είναι εκτεταμένο και το πάθατε στο πρώτο μπάνιο, αναζητείστε ιατρική βοήθεια. Ιδιαίτερα χρήσιμα και με σημαντικά ανακουφιστική και ενυδατική δράση είναι και τα προϊόντα καλλυντικής περιποίησης με αλόη, ειδικά δε αυτά με υψηλή περιεκτικότητα όπως τα Aloe Vera gel.

      Θερμοπληξία
      Ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους. Η θερμοπληξία συχνά εμφανίζεται αρχικά ως «ηλίαση»: αυξημένη θερμοκρασία, ζαλάδα, ταχυκαρδία, χαμηλή πίεση, ωχρότητα, κρύο και κολλώδες δέρμα, ναυτία. Μπορεί να εμφανιστεί με λιποθυμία. Μεταφέρετε τον πάσχοντα σε δροσερό και σκιερό μέρος (κατά προτίμηση με κλιματισμό), ξαπλώστε τον στο πλάι, αφαιρέστε όσα περισσότερα ρούχα γίνεται, δώστε του νερό και εξασφαλίστε ιατρική βοήθεια. Στις υψηλές θερμοκρασίες και τα παιδιά θέλουν ειδική προστασία. Φροντίστε, λοιπόν, να τα κρατάτε δροσερά, κυρίως τα μωρά που δεν μπορούν να πουν ότι ζεσταίνονται. Να θυμάστε ότι τα παιδιά μέχρι 4 χρονών δεν μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους τόσο αποτελεσματικά, όσο τα μεγαλύτερα κι οι ενήλικες.